Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bağış için bir takım linkler 🙏🐈🐕

Serel Besra Eles Çevrimdışı
1 Eki 2019
654
5,461
26
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Kendi evimde 15 kedi 9 köpek (sayıları değişiyor) ile birlikte yaşıyorum. Birçok yardım kuruluşuna üyeyim, küçük ama etkili hayvanseverlere yardım ediyorum. İyilik söylenmez taraftarı değilim maalesef bu zamanlarda örnek olmak için bir şeyleri göstermemiz gerek. Hayatınızda belki hiç barınağa gitmemiş olabilirsiniz ama hayvanat bahçesine gitmişsinizdir. Belki...
Sadece hayvan seviyorum demenin yetmediğini görmek isterseniz atacağım linkler ne kadar çok yardıma muhtaç hayvan var biraz anlamınıza yeter diye düşünüyorum.

Daha birçok yer söyleyebilirim ama belki baktığınızda kendiniz daha çok yer aramak istersiniz, kim bilir belki birini sahiplenmek isteyebilirsiniz.🥰🙏

15 Kas 2009
87
-2,352
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Emeğine sağlık,
Yanlış anlaşılmasın kimisinin zamanı yoktur, korkuyordur sokak canlılarından(korkmak sevmediği anlamına gelmez), mahallesinde semtinde tepki toplayacağını düşünüyordur o yüzden bu tür bağış kabul eden dernek ve kişilere bağış yapmayı tercih ediyordur ama dikkatinizi çekmek isterim ki herkes kendi evinin önünü süpürse yaklaşımı gibi herkes kendi mahallesine yetse öncelik olarak daha doğru olur düşüncesindeyim.

Daha önce yaşadığım mahallede kediler yolun kenarındaki çöplerden besleneceğim derken korkup yola atlamasından, çöpe içinde canlı var mı diye bakmadan yanıcı madde atmasından, bazı HAYVAN BİLE OLAMAYANLARIN kapıların önündeki su mama kaplarını kırmasından ötürü gözlerimizin önünde açlıktan hastalıktan ölüp gidiyorlar. Tabi bu kişiler ve derneklerde bu canlılara destek veriyor ama önce kendi evinizin önündeki, sonra mahallenizdeki eviniz mahalleniz yok ise (kulelerde rezidanslarda sokak hayvanı olmayan yerlerde) yaşıyorsanız tabi ki bu şahıslara kurumlara destek veriniz.

Kendi mahallemdeki hayvanseverlerden topladığım para ile (tek başıma alıyordum eskiden görenler bizde katılalım dediler) kendi mahallemdeki bütün kedi ve köpekler için 50 şer kiloluk mama alıyoruz.

Unutmayın saldırgan ve korkan sokak hayvanları sadece İNSANLAR tarafından ŞİDDETE maruz kalıyorlar. Yine insanlar tarafından sevgi gördüklerinde bu tavrı sergilemiyorlar...

1 Eki 2019
654
5,461
26
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Emeğine sağlık,
Yanlış anlaşılmasın kimisinin zamanı yoktur, korkuyordur sokak canlılarından(korkmak sevmediği anlamına gelmez), mahallesinde semtinde tepki toplayacağını düşünüyordur o yüzden bu tür bağış kabul eden dernek ve kişilere bağış yapmayı tercih ediyordur ama dikkatinizi çekmek isterim ki herkes kendi evinin önünü süpürse yaklaşımı gibi herkes kendi mahallesine yetse öncelik olarak daha doğru olur düşüncesindeyim.

Daha önce yaşadığım mahallede kediler yolun kenarındaki çöplerden besleneceğim derken korkup yola atlamasından, çöpe içinde canlı var mı diye bakmadan yanıcı madde atmasından, bazı HAYVAN BİLE OLAMAYANLARIN kapıların önündeki su mama kaplarını kırmasından ötürü gözlerimizin önünde açlıktan hastalıktan ölüp gidiyorlar. Tabi bu kişiler ve derneklerde bu canlılara destek veriyor ama önce kendi evinizin önündeki, sonra mahallenizdeki eviniz mahalleniz yok ise (kulelerde rezidanslarda sokak hayvanı olmayan yerlerde) yaşıyorsanız tabi ki bu şahıslara kurumlara destek veriniz.

Kendi mahallemdeki hayvanseverlerden topladığım para ile (tek başıma alıyordum eskiden görenler bizde katılalım dediler) kendi mahallemdeki bütün kedi ve köpekler için 50 şer kiloluk mama alıyoruz.

Unutmayın saldırgan ve korkan sokak hayvanları sadece İNSANLAR tarafından ŞİDDETE maruz kalıyorlar. Yine insanlar tarafından sevgi gördüklerinde bu tavrı sergilemiyorlar...
Tabii öncelik kendi çevremiz fakat ben bu konuda kapısının önüne bir kap su bir kap mama koymayan insanın zaten bu tür bağış yerlerine bakacağını düşünmüyorum.kişilerin bunun bilincinde olması gerekiyor zaten. Ve bu sadece kendi kapısının önüyle sınırlı olmamalı arabamın bagajında 15 kilo kedi 15 kilo köpek maması sabah ve akşam olmak üzere beslemeye gidiyorum. Günlük hayatta yolda giderken gördüğüm her canlı için durup mama bırakıyorum. Bunlar saymakla bitmez ama bazı insanlar bu tip yerlere inanılmaz bağışlar yapıyor ve tedavileri üstleniyor. Örnek olur umarım anlattığımız her şey.

serif30

Normal Üye
23 May 2020
3
4
34
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
İyilik farkındalık yaratmak için bazı durumlarda söylenebilir. 3 hesap sürekli takibimde olan hesaplardı 2 tanesini daha bilmeme vesile olduğunuz için teşekkürler.. :)

Bayer Çevrimdışı

Bayer

İlaç markası ile alakam yoktur. 🙂
14 May 2020
1,229
2,618
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Özel günlerde eşine,sevgilisine,çocuğuna “hediye” diye alınmasa bu canlılar sadece gerçekten bakabilecek kişiler sahiplense ne sokaklarda bu kadar sahipsiz hayvan olurdu ne de bu tarz bağışlara gerek kalırdı. Bence nasıl evlat edinmede belli prosedürler varsa hayvan sahiplenmede de aynı prosedür olmalı. Amerika gibi adamlar araştırıyor eğer ki bakabileceğine emin olurlarsa veriyolar. İnşallah bizde de bu tarz bir sistem gelir ve uygulanır.

EBRUSCRT Çevrimdışı

EBRUSCRT

Normal Üye
29 Haz 2017
3,651
8,813
Cinsiyetiniz nedir?
Biseksüel Bayan
Kendi evimde 15 kedi 9 köpek (sayıları değişiyor) ile birlikte yaşıyorum. Birçok yardım kuruluşuna üyeyim, küçük ama etkili hayvanseverlere yardım ediyorum. İyilik söylenmez taraftarı değilim maalesef bu zamanlarda örnek olmak için bir şeyleri göstermemiz gerek. Hayatınızda belki hiç barınağa gitmemiş olabilirsiniz ama hayvanat bahçesine gitmişsinizdir. Belki...
Sadece hayvan seviyorum demenin yetmediğini görmek isterseniz atacağım linkler ne kadar çok yardıma muhtaç hayvan var biraz anlamınıza yeter diye düşünüyorum.

Daha birçok yer söyleyebilirim ama belki baktığınızda kendiniz daha çok yer aramak istersiniz, kim bilir belki birini sahiplenmek isteyebilirsiniz.🥰🙏
👏👏👏

15 Kas 2009
87
-2,352
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Tabii öncelik kendi çevremiz fakat ben bu konuda kapısının önüne bir kap su bir kap mama koymayan insanın zaten bu tür bağış yerlerine bakacağını düşünmüyorum.kişilerin bunun bilincinde olması gerekiyor zaten. Ve bu sadece kendi kapısının önüyle sınırlı olmamalı arabamın bagajında 15 kilo kedi 15 kilo köpek maması sabah ve akşam olmak üzere beslemeye gidiyorum. Günlük hayatta yolda giderken gördüğüm her canlı için durup mama bırakıyorum. Bunlar saymakla bitmez ama bazı insanlar bu tip yerlere inanılmaz bağışlar yapıyor ve tedavileri üstleniyor. Örnek olur umarım anlattığımız her şey.
Tabi ki kendi kapısının önü ile sınırlı olmamalı malum günümüz şartları ve ülkenin ve halkın ekonomik durumu ele alındığında herkes kendi mahallesine sahip çıkan bir grup oluştursa bu gruplara ihtiyaç bile kalmaz. Arta kalan kısmı ile onlarında bizlerle eşit şartlarda yaşamaya adanabilir. Yani günü birlik yardım sadece vicdan azabından sürekli yardım ise bir canlıyı sokakta açlık yüzünden ölmekten kurtarır. Ben inanıyorum ki forumda akıl ve kalp sahibi olan büyük bir kitlenin olduğundan ve senin açtığın bu güzel konu içeriğine destek olacaklarından.

1 Eki 2019
654
5,461
26
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Özel günlerde eşine,sevgilisine,çocuğuna “hediye” diye alınmasa bu canlılar sadece gerçekten bakabilecek kişiler sahiplense ne sokaklarda bu kadar sahipsiz hayvan olurdu ne de bu tarz bağışlara gerek kalırdı. Bence nasıl evlat edinmede belli prosedürler varsa hayvan sahiplenmede de aynı prosedür olmalı. Amerika gibi adamlar araştırıyor eğer ki bakabileceğine emin olurlarsa veriyolar. İnşallah bizde de bu tarz bir sistem gelir ve uygulanır.
Bakılmadığında gerekli ceza uygulanmaması ayrıca bu tip sokağa atmaların önünü açık hale getiriyor. Maalesef hayvanlar için düzgün bir ceza sistemi yok uğraşıyoruz 🙏

1 Eki 2019
654
5,461
26
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Bu arada çevresinde beslenecek patişler var ise sokağa çıkma yasağında bile çıkıp besleyebilir. Serbestir.
Evet ceza uygulanmıyor. Eğer hasta bir can görürseniz veterinerlerin çoğu indirim yapıyor sokak(!) hayvanı diye. nadir bir kısmı ücret almadan bütün tedaviyi ve sahiplendirmeyi üstleniyorlar.

Sunam Karaca Çevrimdışı
27 Mar 2019
1,010
2,101
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Evimin demirbaşları iki kedim var😊 özel oturduğum evin bahçesinde sekiz tane yetişkin dort yavru kedi var..diğer Atasehir de ki bulunduğum sitede yaklaşık benim binanın çevresindekiler sadece yirmi ye yakın kedi beslemekteyim site yönetiminle çok sıkıntılar yaşamama rağmen yılmadım bakmaya da devam edicem..site sakinleri olarak belirli sayıda whatsapp grubumuz var daha da büyümeye devam edecek biliyorum..hayvanlar icin yararli şeyler yapmaya çalışıyoruz elimizden geldiğince.. yaklaşık on yıldır önüme çıkan bütün kedileri kisirlastirdim siz diyin yuz ben diyeyim yuzelli sayısını bile bilmiyorum 😎 bi ayagim atasehir barinaginda devamli gidiyorum gereken yardımları yapmaya çalışıyorum..hayvanlar olmadan asla heleki SOKAK CANLARINININ BIZLERE ÇOK IHTİYACI VAR🙏🙏elimizden geldiği kadar destek olmak insanlık görevimizdir.. bu Dünya sadece bizlerin değil onlarında hakkıdir🙏ben bir kedi annesi olarak onlarsız hayat asla olmaz diyorum 😻😽👍

1 Eki 2019
654
5,461
26
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Bir can sahiplenirken şekline,cinsine lütfen bakmayın. Ücretli satılan hayvanların nasıl çiftleştirildiğini görseniz oturup ağlarsınız. Engelli canlara kafanızı çevirip gitmeyin evet bakımı zor benimle birlikte yaşayan birçok can engelli. Bazen zorlanıyorum ama inanın her zorluğa değer. 🙏

Rio Çevrimdışı

Rio

29 Şub 2020
1,219
1,920
38
Cinsiyetiniz nedir?
Bay

Hayvanlarin kendilerine insan diyen canlılardan en çok zulüm gördüğü şu dönemlerde,yapmış olduğunuz bu paylaşımla yüreklerimize su serptiniz.Benimden sizlerden ufak bir ricam olacak.Belki ismini duymuşsunuzdur.Başkanlığıni sayın Haluk Leventin yapmış olduğu Ahbap derneği yardımlaşma örgütü.İlk zamanlarda yardıma muhtaç olan yurttaşlarimıza yardim ve destek amaçlı kurulan bir örgüt.Ancak katılımin hizla artmasi ve ilginin bugün arzu edilen seviyelerin çok üstüne çıkmasi sebebiyle ,artık sokakta aç kalan ve yaralanmis veya çeştli durumlar nedeniyle zor durumda kalan hayvanlarada yardım etme görevini üstelenmis durumda.Bu örgütün bir üyesi olarak,sizlerden yardima muhtaç olan hayvanlarimizi twetterdaki sayfamiza bildirmenizi ve hayvalnlarimiza eziyet eden birilerini gördüğünüzde ihbar etmenizi nacizane ricalarimi bildirmek istiyorum.Saygılar,Sevgiler

charon Çevrimdışı
23 Tem 2012
477
515
Benim de bir kedim var. Mahallemde sokakta yaşayan hayvanların mama ve sağlık ihtiyaçlarına yardımcı olmaya çalışıyorum.

Konuyu açıp forumda da bir duyarlılık yarattığınız içim teşekkürler Serel hanım.

Yaşama alanlarını betonlarla ve makinelerle işgal ettiğimiz bu canlıların hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmak borcumuz diye düşünüyorum. Okuyan herkesin elinden gelen yardımı esirgememesini rica ediyorum.

andac Çevrimdışı
25 Mar 2017
629
1,278
Bu kullanıcıyla anlaşma yapmak istiyorsanız, engellendiğini lütfen unutmayın.
İyiliği ifşa etmek diye tanımlanan şey daha farklı bir seydir sanırım. Iyilik kesinlikle ifşa edilmeli. Çünkü iyiliğin karsiti zaten fazlasıyla ifşa halinde (ve hatta maakesef kiliktan kiliga girip insanlarca olumlanabiliyor ve ozendirici bile olabiliyor)
İyilik bulasicidir. ifşa edilsin ki bulaşsin.

Son düzenleme:
10 Eyl 2017
70
32
Cinsiyetiniz nedir?

bravo

LastWar Çevrimdışı
19 Şub 2020
80
77
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Kendi adıma duyarlı olduğunuz için çok teşekkür ederim .Dünyada sadece biz yaşamıyoruz diğer canlılarıda düşünmeliyiz bu imkan meselesi değil yaşayış tarzı.Ufak bir bağış yapılabilir bunun yanında çok basit herkesin bildiği bir şey bile örneğin sakızları sokak ortasına atmak kuşların ölümüne neden olabiliyor bu tür davranışlardan uzak durarak bile diğer canlılara yardım etmiş oluruz. Özellikle yazın bina önlerine bir su koymak yavru kedilerin ve köpeklerin olduğu bölgeye süt ve içine biraz su katarak bırakmak kimsenin bütçesinden bir şey götürmez.

Çarşambalı Çevrimdışı
27 Ocak 2020
54
42
36
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bu paylaşım için teşekkürler. Yardımcı olmak isteyenlere de vesile olmuş oldun umarım uzaktan da olsa faydamız dokunur.

LasTRomaNce Çevrimdışı

LasTRomaNce

Mekânım denizler
13 Ara 2019
2,099
2,871
53
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
🤗🤗🤗Serel🙏🙏🙏Ama ben o kadar hayvanla aynı evde yalayamam😔Bahçeli bşr evde istediğin kadar OK.Çünkü,hayvanlar için de rahat ve huzurlu bir ortam değil ev ortamı.Kendi benliklerini kaybediyorlar.Tembelleşiyorlar.Daha sonrasında,kendi başlarna yaşayamıyorlar.Bence hayvanlara yardım edilmeli,bakılmalı tabi ki de sevilmeli.Ama onların doğal yalam alanlarında olmalı.

1 Eki 2019
654
5,461
26
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
🤗🤗🤗Serel🙏🙏🙏Ama ben o kadar hayvanla aynı evde yalayamam😔Bahçeli bşr evde istediğin kadar OK.Çünkü,hayvanlar için de rahat ve huzurlu bir ortam değil ev ortamı.Kendi benliklerini kaybediyorlar.Tembelleşiyorlar.Daha sonrasında,kendi başlarna yaşayamıyorlar.Bence hayvanlara yardım edilmeli,bakılmalı tabi ki de sevilmeli.Ama onların doğal yalam alanlarında olmalı.
Büyük,bahçeli bir evim var. Müstakil olduğu için bol bol yaşam alanları var. Kendim için değil onlar için ev seçtim :) yani onları doğal alanlarından ayırmam. Çoğu engelli o yüzden benim kontrolümde olarak bahçede oynuyorlar.

LasTRomaNce Çevrimdışı

LasTRomaNce

Mekânım denizler
13 Ara 2019
2,099
2,871
53
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Büyük,bahçeli bir evim var. Müstakil olduğu için bol bol yaşam alanları var. Kendim için değil onlar için ev seçtim :) yani onları doğal alanlarından ayırmam. Çoğu engelli o yüzden benim kontrolümde olarak bahçede oynuyorlar.
İşte bu süper👍🙏Özür dilerim ben apartman dairesine sıkıştırılmasına karşıyım bu hayatların..☺️

shoko Çevrimdışı
3 May 2018
263
309
@Serel Besra Eles taktire şayan bir durum bende fabrikanın çevresinde yaklaşık 25 e yakın köpeğe kakıyorum her gün artık alıştık onlara 4 tanede kendı kopegım var ve su var mesela bizim burda yaklaşık 700 e yakın fabrika var (Dilovası İMES). ve soyulma teşebbüsü yaşamayan nadır fabrikalardan biriyim. ve buradaki cogu kopegıde cevre fabrıkadakılere hatırım gectıkce bekçi yapıyorum. şehir ıclerınde durum daha dakoou açıkçası

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
7,970
21,227
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Herkes bağış yapmalı çok önemli

shoko Çevrimdışı
3 May 2018
263
309
Herkes bağış yapmalı çok önemli
mutlaka bağışlar da önemli tabını ama bağıştan ocnce onların farkına varmalıyız aslında avınızın önüne biraz mama biraz su ıle farkındalık icin ve de bir ıkı hayvanı günlük yemek ve su ihtiyacını karşılayabilmek bile Buyuk bir Sey aslında dusunsenıze turkıyenın %1 ı bu mantıkta olsa ne ac hayvan olur nede hayvanlara kotu davranan mahluklar .

mesela benim kendı köpeklerim oldu su anda 4 kopegım var dordu de arkadaslarımın aldığı sayfan soldan ve bakamadıkları icin sokağa bırakacam dedıgı ve ben onlara saydıra saydıra fabrikaya aldığım kopekler resimdeki onlardan biri mesela
ve ben bu kopekle balkan güzellik yarışmasında bırıncı oldum ben almasaydım sımdı kım Bılır hangi çöplükte yemek arıyordu çok uzucu bırsey bu aslında

STAR Çevrimdışı

STAR

Forum Destekçisi
26 May 2020
7,970
21,227
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
mutlaka bağışlar da önemli tabını ama bağıştan ocnce onların farkına varmalıyız aslında avınızın önüne biraz mama biraz su ıle farkındalık icin ve de bir ıkı hayvanı günlük yemek ve su ihtiyacını karşılayabilmek bile Buyuk bir Sey aslında dusunsenıze turkıyenın %1 ı bu mantıkta olsa ne ac hayvan olur nede hayvanlara kotu davranan mahluklar .

mesela benim kendı köpeklerim oldu su anda 4 kopegım var dordu de arkadaslarımın aldığı sayfan soldan ve bakamadıkları icin sokağa bırakacam dedıgı ve ben onlara saydıra saydıra fabrikaya aldığım kopekler resimdeki onlardan biri mesela
ve ben bu kopekle balkan güzellik yarışmasında bırıncı oldum ben almasaydım sımdı kım Bılır hangi çöplükte yemek arıyordu çok uzucu bırsey bu aslında
Tebrik ederim sizi... her gün aksatmadan kedi köpek maması bırakıyorum kendi mahallemde kendi kedimi sahiplendim ilk zaman gözü çok kötüydü geçen sene 7 ay başka sebeplerden tedavi gördü.. canim o benim bütün hayvanlar canim

shoko Çevrimdışı
3 May 2018
263
309
Tebrik ederim sizi... her gün aksatmadan kedi köpek maması bırakıyorum kendi mahallemde kendi kedimi sahiplendim ilk zaman gözü çok kötüydü geçen sene 7 ay başka sebeplerden tedavi gördü.. canim o benim bütün hayvanlar canim
bende sızı tebrik ederim eylülde hanım ve İnanıyorum kı sız Boyle davrandığınız icin kendınızı daha mutlu bir ınsan hıssedıyorsunuz

yasakelma80 Çevrimdışı
2 Haz 2009
2,324
2,261
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Bakılmadığında gerekli ceza uygulanmaması ayrıca bu tip sokağa atmaların önünü açık hale getiriyor. Maalesef hayvanlar için düzgün bir ceza sistemi yok uğraşıyoruz 🙏
Öncelikle bir hayvan sever olarak bu hassas konuya dikkat çektiğiniz için çok teşekkürler :)
umarım başarılı ve düzgün bir şekilde istediğiniz olumlu dönüşleri alırsınız (y)(y)(y)(y)(y)

Bende satın alımlarına hediye edilen canlar sessiz doslarımızın daha doğru bakabilecek şekilde sahiplendirilmesi ve o canların besin barınma sosyalleşme ve eğzersiz ihtiyaçlarını karşılayabilecek kişilerin bu görevi üstlenmeleri taraftarıyım kendimce bende canlara zarar vermeyecek chip takılıp bu canları sahiplenen bakımını üslenen kişilerin bu chipler sayesinde hem takip edilmesi hemde denetlenilmesi adına bir şeyler yapılmasını destekleyen bazı ırk odaları var sizdem ricam uğraşıyoruz derken bir sistem yada bir kuruluş ile mi hareket ediyorsunuz bu konuda destek olmak takip etmek adına konuyu biraz daha açabilirmisiniz LÜTFENN 🙏🙏🙏

1 Eki 2019
654
5,461
26
Cinsiyetiniz nedir?
Bayan
Öncelikle bir hayvan sever olarak bu hassas konuya dikkat çektiğiniz için çok teşekkürler :)
umarım başarılı ve düzgün bir şekilde istediğiniz olumlu dönüşleri alırsınız (y)(y)(y)(y)(y)

Bende satın alımlarına hediye edilen canlar sessiz doslarımızın daha doğru bakabilecek şekilde sahiplendirilmesi ve o canların besin barınma sosyalleşme ve eğzersiz ihtiyaçlarını karşılayabilecek kişilerin bu görevi üstlenmeleri taraftarıyım kendimce bende canlara zarar vermeyecek chip takılıp bu canları sahiplenen bakımını üslenen kişilerin bu chipler sayesinde hem takip edilmesi hemde denetlenilmesi adına bir şeyler yapılmasını destekleyen bazı ırk odaları var sizdem ricam uğraşıyoruz derken bir sistem yada bir kuruluş ile mi hareket ediyorsunuz bu konuda destek olmak takip etmek adına konuyu biraz daha açabilirmisiniz LÜTFENN 🙏🙏🙏
Kuruluş ile birlikte hareket ediyoruz. Kesinleşmeden içeriği hakkında konuşma yapamıyoruz maalesef. Güzel haberler yakında diyelim 🙏

yasakelma80 Çevrimdışı
2 Haz 2009
2,324
2,261
Cinsiyetiniz nedir?
Bay

yüreğinize emeğinize sağlık :)

yasakelma80 Çevrimdışı
2 Haz 2009
2,324
2,261
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
nedstark Çevrimdışı
24 Eki 2019
83
83
40
Cinsiyetiniz nedir?
Bay
Ilk olarak sizi tebrik ederim serel hanım, senelerdir çevremdeki ormanlık alandaki köpekleri besliyorum 2 köpegim var 1 de kedim , insanların duyarsızlığı bazen beni çıldırtıyor mama ve şu kaplarını tekmeleyen insanlarla çok tartışmışımdır hatta devam eden birde davam var, böyle bir konuya dikkat çektiğiniz için sizi gönülden tebrik ediyorum.

Tüm sayfalar yüklendi.

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar