Foruma hoş geldin, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaslar slr makine alıcam tavsiyenizi bekliyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
beyzadem Çevrimdışı
21 Ara 2009
211
1
Cinsiyetiniz nedir?
Nikon d90 ve Canon 50d arasında kararsızım ama buyuk ihtimalle Nikon alıcam gibi gorunuyor...

Acaba 2. elmi yoksa sıfırmı almalıyım...

Son olarak uygun fiyata nerden alabilirim yardımcı olursanız sevinirim...

21 Kas 2010
46
0
Cinsiyetiniz nedir?
Nikon D90 Canon 50D ile karşılaştırma bile götürmez.

Hayyam' dan alın. Mesaj yollarsanız detayları iletebilirim.

Temiz ikinci el bulabilirseniz neden olmasın, ancak dikkat edin tamir görmüş, refurbished makine falan olmasın.

tintobrass

Normal Üye
7 Ocak 2010
10
0
Cinsiyetiniz nedir?
50d yi tek geçerim. hayyam ilk seçenek,ama 50d bulmanız zor olabilir.üretimi yok artık.

beyzadem Çevrimdışı
21 Ara 2009
211
1
Cinsiyetiniz nedir?
d90 da karar kıldım.. belki d7000 var oda olabilir.. lens tercihimde 18 200 olcak mesaj atan yardımcı olan arkadaslarada teşekkurler.. bu arada Hayyam da tanıdık buldum orda hakkaten fiyatlar uygun..

pentium Çevrimdışı
26 Ocak 2010
25
0
Cinsiyetiniz nedir?
d90 fiyat / performansta çok iyidir 18-200 alacaksan vr 2 omasına dikkat et fiyatı biraz pahalıdır 1 ine göre ama memnun kalırsın. birde lensine alır almaz filtre takarsan iyi olur.

13 Mar 2012
50
10
Cinsiyetiniz nedir?
Nikon d7000 japonya depremi nedeniyle pek stokta yok ve fiyatıda dusmedi.
Portre cekimler icin sabit 35 mm 1.8 i de tavsiye ederim.

27 Nis 2012
52
0
Cinsiyetiniz nedir?
slrden kastın dslr ise 7dyi tercih ederim ama güçlü bir kol ve güçlü bir boyun ister eğer amatörsen ve yeni başlayacaksan canon 500d ve üst serisini yani 600 d 650 d gibi serileri alabilirsin işini herşekilde profosyonel olarak görür canonlar nikonlara göre daha çabuk kullanımı öğrenilir nikonlarda iyi makinedir ama pek kullanmadığım için bilmiyorum 500d ve 7d kullanıyorum

doktorhektor Çevrimdışı
2 Ara 2011
291
84
Eger hala karar verip almadıysan Canon T3i tavsiye ederim. T2i de çok yakın makina. Sanırım T3i nin burdaki karşılığı 600D. Ben Mart ayında $725 e aldım Amerikadan. Şimdi sanırım biraz daha yükselmiş, galiba $800 civarı. Kullanımı çok rahat, kolay kavranıyor.

luvyablues

Normal Üye
4 Ağu 2009
15
0
Cinsiyetiniz nedir?
sony cihazlara da bakmanı öneririm. sonuçta ccd ile çalışan cihazlar bunlar ve sony'nin ccd'lerdeki renk skalasına bugüne kadar yaklaşabilen bile yok.

balder

Normal Üye
17 Şub 2011
35
0
Cinsiyetiniz nedir?
slr kalitesine yakin hem fiyati uygun hem tasimasi kolay canon G12 tavsiye ederim

dead man Çevrimdışı
4 Haz 2012
175
1
Cinsiyetiniz nedir?
benim tercihim nikondan yana olurdu....
daha fonksiyonel ve başarılı ürünleri var...
bu tip ürünleri satan biri olarak söylüyorum :)

cevahir

Normal Üye
12 Kas 2011
44
2
Cinsiyetiniz nedir?
Ve yine Nikon Canon karşılaştırması :) Ne tarz çekmek istediğine de bağlı Nikon mavi kırmızıyı iyi görür derler yani daha net keskin fotograf verir. Canon ise sarı yeşili iyi görür daha pastel renkler verir yani manzaraya canon mimari ve portre için Nikon gibidir benim aklımda..

farquad

Normal Üye
12 Haz 2011
5
0
Cinsiyetiniz nedir?
Aynen, Nikon tuş takımlarındaki kolaylık Canon da yok. Bende ilk 50D almaya gitmiştim inceledim ve tereddütte kaldım makineyi, vazgeçip başka bir dükkanın önnüden geçerken D90 dikkatimi çekti. Onu inceledim ve 15 dakika sonra makineyi almıştım. Gerçektende kullanıma getirdiği kolaylık düşünülürse Nikon 1 numara. Ama iyi fotograf için önemli olan nokta lens olduğundan bence makinayı düşünmemek gerekir, yatırım lense yapılmalı.

Lacivert Çevrimdışı

Lacivert

Normal Üye
13 Eki 2012
12
0
İhtiyaçlarını belirle ona göre al derim. Kullanmayacağın özellikleri için boş yere para dökme. Aynasız modeller işini fazlasıyla görecektir.

aliz

Normal Üye
4 Ara 2012
5
0
Cinsiyetiniz nedir?
550D gerçekten harika bir makine

lualua Çevrimdışı
27 Ağu 2013
96
34
Cinsiyetiniz nedir?
Ne aldığını merak ettim. Bende canon 60d var çok memnunum

black_coffee Çevrimdışı
21 Ağu 2013
26
0
Cinsiyetiniz nedir?
Anladigim genel manada hobi amacli kullanacaksin alacagin makinayi tercih ettigin body ve kit lensten belli ama sunu unutma alacagin kit lens pek bir isine yaramayacak eger haber fotografi cekmeyeceksen... Ve SLR degil de DSLR alacaksan alacagin yegane marka bence Canon olmali bir ara yogun tartismalar vardi fakat Nikon da kullanilan sensorunu Canon'un sensoru ile degistirdi fakat ben sokakta cekecegim, grenle falan cok ugrasmak istemiyorum yuksek iso degerinde gren serpilmesin, pastel tonlari da iyi yakalayayim dersen Canon git 650D al bi tane icin rahat etsin.

black_coffee Çevrimdışı
21 Ağu 2013
26
0
Cinsiyetiniz nedir?
Valla eski bir Nikon'cu olarak ben de arkadaslara sunu soyleyeyim 5D Mark II - 5D Mark III bulabileceginiz en islevli aletlerdir Nikon'un kirmizi mavi hadisesine gelecek olursak sensorunu degistirdi Nikon artik Canon'un kullandigi sensoru kullaniyor! Film kullanacaksan al bi Nikon SLR ama, DSLR alacagim diyorsan Canon'dan sasma! Gerisi tamamen aliskanlik, tus takiminin kolay kullanilmasi falan zaten goz yapisikken vizore parmaklarin yoklayacak tuslari

ndrangheta9

Normal Üye
4 Haz 2013
10
0
Cinsiyetiniz nedir?
18-135 lens ile kullan. Aralık ne kadar çok açılırsa fotoğraftaki keskinlik düşer Yok ben zoom yapıcam diyorsan hiç SLR ye bulaşma.

Can.A Çevrimdışı

Can.A

Normal Üye
24 Eki 2013
7
0
Cinsiyetiniz nedir?
İlk mesajımı buraya atıyım bari :)

Konuyu açan arkadaş çoktan almıştır makineyi zaten ama nacizane ben de fikirlerimi yazıyım.
Öncelikle piyasayı domine eden markalar herkesin bildiği gibi nikon ve canon'dur. Gerek parçalarının kolay bulunması ve rahat elden çıkarabilme konusunda çok iyi markalardır. Yeni başlayanlar için d90 ya da 500d başarılı modellerdir. Fakat şöyle bir eksi yanları var; lens ve diğer parçaları pahalıdır, ki body'lerin kendileride pahalıdır.

Benim önerim ise Pentax olacak. Yeni başlayan amatörler tarafından pek bilinmez. Diğer markalara göre daha ucuzdur, fakat performans olarak başa baş gider nikon ve canonla. Boyoneti değişmediği için pentax için üretilen bir çok lensle uyumlu çalışır. Elimde şuan 90'lardan kalma 50 mm lensle sorunsuz çalışmakta. Eksik yanı ise türkiye distribütörünün sorunlu olması nedeniyle pek kolay bulunmuyor parçaları. Sıfır olarak uyumlu lensleri bulmak ciddi bir handikap. 2.el piyasası da ha keza sıkıntılı. Tabiki bu kıyaslamada 5d'yi filan ayrı tutuyorum.

Body alındıktan sonra da iş bitmiyor. Yeni başlayanlar için kit lens çok çok uzun süre idare eder. Ek olarak lens almaya ilk etaplarda gerek yok. Zaten kit lensin yetmediğini kendiniz anlıyorsunuz.

Ben kit lensi uzun süre kullandıktan sonra portre merakımdan dolayı 50 mm 1.4 odak uzaklığı olan bir lens aldım. akabinde 50-200 tele lensle şuanlık lens takımımı tamamladım. Portre çekmeyi sevdiğim için bir çok ek ekipmanda almak zorunda hissettim kendimi :D nedir bunlar; flaş takımı, şemsiyeler, softboxlar, ışık ayakları vs. Pentax olduğu için toplamla 2000 tl ye yakın bir bütçeyle bu seti kurabilirsiniz. beni 3-4 senedir idare eden set bu.

Konu biraz dağıldı. Yeni başlayanlara önerim ise, öncelikle ufak kompakt makinayla bi 100-200 poz çekmeleri. En azından belli başlı sistemlerin nasıl çalıştığını idrak ettikten sonra dslr a geçmek daha mantıklı olacaktır. Lütfen ama lütfen saçma sapan kurslara para kaptırmayın, bu işin bir kitabı ya da bir standardı yok. ve Hayyamdan da olabildiğince uzak durun sağlam kazık atıyorlar :)

Tüm sayfalar yüklendi.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın yada üye olun!

Forumdan daha fazla yararlanmak için giriş yapın veya kayıt olun!

Kayıt ol

Forumda bir hesap oluşturmak tamamen ücretsizdir.

Şimdi kayıt ol
Giriş yap

Eğer bir hesabınız var ise lütfen giriş yapın

Giriş yap

Tema düzenleyici

Tema özelletirmeleri

Grafik arka planlar

Granit arka planlar